Concorde

minimalistisch / verrassend / vliegtuigvleugel zijn de voornaamste kenmerken van deze trap

Concorde, de allereerste aluminium trap

100% ALUMINIUM DESIGN TRAP MET EEN KNIPOOG NAAR DE LUCHTVAART!

De aluminium trap Concorde, tijdloos van vorm, is in vooraanzicht op zijn mooist. Je kijkt er als het ware dwars doorheen. Het materiaal aluminium is neutraal en eist helemaal niet de aandacht op waardoor deze design trap in heel veel interieurtypes tot zijn recht komt. Zijn favoriete positie is frontaal naar de inkom gericht, klaar om al dan niet toevallige bezoekers met zijn innemende charmes te verrassen.

Achteraan is de trede 6 maal hoger dan vooraan, wat door de vleugelvorm nauwelijks zichtbaar is. Dit garandeert een uiterst stevige trap.

De rubber antislipstrook vooraan de treden zorgt voor een verhoogde veiligheid.

Zowel de trapbomen als de treden zijn 100% in aluminium uitgevoerd. De harde toplaag (anodisatie) beschermt de trap tegen krassen en maakt die tegelijkertijd extreem onderhoudsvriendelijk.

Optioneel kan deze elegante metalen trap achteraan gesloten worden met een plaat in plexi of in aluminium.

Designtrap Concorde Project Colman

De klant wenste een tijdloze rechte trap in zijn moderne woning. We plaatsten een volledig aluminium Concorde trap. De harde anodisatie toplaag zorgt voor een levenslange bescherming tegen krassen.

Lees meer

Designtrap Concorde bij de familie De Caluwé-Philips

Helemaal centraal in de nieuwe woning van Astrid en Sven staat een trappenproject met Concorde, een glazen loopbrug en AluGlas balustrades. Transparantie was de betrachting, reeds van helemaal het begin, bij het dromen en plannen maken van hun nieuwe huis. De lichte aluminium trappen laten het licht dat van boven naar beneden komt vrij spel.

Lees meer

Designtrap Concorde Project Wattergniaux

De klant vond onze website en was onmiddellijk verliefd op onze Concorde. Die zou heel goed passen in zijn minimalistisch project. En effectief. Het wit van de muren en de aluminium trap, heel puur en strak, zijn voor elkaar gemaakt.

Lees meer

Designtrap Concorde Project Hamers

In haar moderne woning ging de familie Hamers voor een van buiten heel goed zichtbare constructie van bordessen, loopbruggen en aluminium Concorde trappen, perfect boven elkaar geplaatst.

Lees meer

Designtrap Concorde Project De Schuyter

Voor zijn huurders wenste de klant het allerbeste, naar esthetiek en zeker ook naar kwaliteit toe, binnen een realistisch budget. En zo kwam hij dus bij Graah uit, voor enkele trappen met bijhorende balustrades. Van krassen en aanhechting van vuil zullen ze alleszins geen last hebben, dankzij de keiharde anodisatie toplaag.

Lees meer

Gesloten designtrap Concorde Project Bekaert

De berging onder de trap sloten we met een plexi plaat af. De kundig geplaatste verlichting onder de trap zorgt voor een waaaaw-effect bij elke bezoeker van dit moderne huis in Brakel. In plaats van de AluGlas balustrade met het klassieke transparante glas op te vullen, deden we het hier met een volledig op maat gemaakt design (met polycarbonaat).

Lees meer

Designtrap Concorde Project Dommisse

Dit project was een hele uitdaging. De woning is rond een stalen structuur opgebouwd. Die draagt ook de trappen, het bordes en de balustrades. Vooraf werden onze tekeningen in die van de bouwfirma geïntegreerd, die in haar constructie voor de aanhechtingspunten zorgde.

Lees meer

Designtrap Concorde Project Jacquemin

De trap staat er heel neutraal bij, in een omgeving met veel hout en ook veel kleur. De inox balustrade maakt het geheel af.

Lees meer

Designtrap Project Concorde1

Voor deze klant was transparantie essentieel. Dankzij deze eigenschap van de Concorde kan het licht vrij spelen in deze ruimte. Een zwaardere trap, al dan niet gesloten, zou van deze ruimte een enge, donkere plaats gemaakt hebben. Zowel voor- als achteraan oogt de trap bijzonder licht.

Lees meer

Designtrap Concorde Project Bamps

In dit moderne architectenbureau met heel veel kleur komen trappen, bordes en balustrades heel goed tot hun recht. Ze trekken niet teveel aandacht naar zich toe waardoor de rest van de inrichting de eigenlijke hoofdrol speelt.

Lees meer

Designtrap Concorde Project Antonissen

De Concorde met inox balustrades past helemaal in deze strakke Brusselse woning. De balustrades aan weerskanten van de trap zorgen voor een degelijke valbescherming. Het licht groene glas harmonieert perfect met de natuurlijke kleur van aluminium.

Lees meer

Designtrap Concorde Project Martens

In deze knap ingerichte living, met tijdloze designmeubelen, staat de Concorde in al haar eenvoud te pronken. De klant wenste geen balustrade om de lijnen van de trap ten volle tot hun recht te laten komen. De ronde inox handrail aan de muur zuigt de gebruiker van de trap naar de muur toe.

Lees meer

Designtrap Concorde Project Van de Woestijne

In een oude molen realiseerde de familie Van de Woestijne een fantastisch project, met respect voor wat was en met toevoeging van een aantal strakke, moderne elementen, waaronder de Concorde trap. Intussen kregen de muren ook hun kleurtje. Heel even waan je je in een showroom van Ducatti.

Lees meer

Designtrap Project Concorde2

De tijdloze Concorde trap gaat helemaal in de ruimte op. Deze trap is in natuurlijk aluminium kleur geanodiseerd. Hierdoor kreeg die een sterke toplaag die de trap tegen krassen beschermt. Lakken in een van de ruim 6000 verschillende RAL-kleuren behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Lees meer

Designtrap Project Concorde3

In het Nederlandse IJburg staat dit trappenproject met Concorde en bordes met glas.

Lees meer

Designtrap Concorde Project De Prest

In zijn drukkerij wenste de klant een niet al te opzichtige trap van hoge kwaliteit. De Concorde vervult die rol met glans door zijn transparantie, zeker ook nog met de top afgewerkte volglas balustrade Vision. De trap wordt zeer intensief gebruikt maar ziet er na vele jaren nog als nieuw uit, dankzij de harde anodisatie toplaag.

Lees meer

Designtrap Concorde Project Corten

Rudy Corten en zijn vrouwtje wensten hun huis een stuk groter te maken door de zolder in te richten. Maar dan moest die makkelijk bereikbaar zijn, en dan liefst wel met een transparante designtrap.

Lees meer

Designtrap Concorde in het bedrijf Hokatrans

Hokatrans is een dierencrematorium. De sfeer is er sereen. Mensen komen er afscheid nemen van hun geliefde huisdier. Ook het interieur straalt die sfeer van sereniteit uit. In een hoek, met weinig plaats wisten we een combinatie van trappen en bordessen te plaatsen.

Lees meer

Designtrap Concorde Project Verplancke

De wensen van de klant waren eenvoudig en duidelijk: lever ons een lichte trap met al even licht bordes-loopbrug-combinatie. En vergeet de valbescherming niet.

Lees meer

Designtrap Concorde Project Leon

Boven heeft de klant, dankzij grote ramen, flink wat lichtinval. Beneden is er echter geen venster te bespeuren. De licht- en luchtdoorlatende trap zorgt voor een bron van natuurlijk licht wat beneden leven een stuk aangenamer maakt.

Lees meer

Designtrap Concorde Project De Witte

Vier treden omhoog, links draaien op het bordes en dan nog 12 treden tot het eerste verdiep. Meer comfort dan een kwartdraai en ook veel veiliger.

Lees meer

Designtrap Project Concorde4

Na het plaatsen van de trap bleef er veel gevoel van ruimte over. De trap leidt naar een loopbrug die van de ene muur naar de andere gaat. De LED-strip tussen trap en muur zorgt voor een licht accent.

Lees meer

Designtrap Project Concorde5

Tussen 2 perfect gemetste en geplakte muren konden wij een al even perfect gemaakte Concorde trap naar boven trekken. Niet zichtbaar op de foto's is de vele plaats die er vóór de trap is. En dat is wel nodig om de trap tussen de 2 muren te krijgen. Er zomaar indraaien, is niet echt aangewezen.

Lees meer

Designtrap Project Concorde6

Laat je de balustrade pas ter hoogte van de derde trede beginnen, dan maak je de trap een flink stuk toegankelijker. In dit project koos de klant voor een volglas Vision balustrade. De bouten liet de klant zichtbaar. Wens je die niet te zien, dan kunnen we die makkelijk verbergen.

Lees meer

Gesloten designtrap Concorde Project Gauwe

Onder de trap bevindt zich de trap naar de kelder. Voor evidente redenen wenste de bouwheer hier een gesloten trap. Maar op hetzelfde model wenste hij iets licht van tegelijkertijd hoge kwaliteit. Op deze pagina zie je het resultaat. En of de klant tevreden is!

Lees meer

Designtrap Concorde in het bedrijf Muylle Engineering

Architecte Marleen Salomez zocht een lichte constructie voor de nieuwe kantoren van haar klant Muylle, met aluminium en bordessen in glas. Verticale steunen onder de bordessen moesten vermeden worden. Dit was mogelijk doordat we reeds bij de ontwerpfase betrokken waren. Zo konden we voorzien in stalen ankers die in de betonnen muur verwerkt werden. Voor de bordessen gebruikten we ook inox met een grotere wanddikte. De ruimte moet nog verder ingericht worden. Onder de tweede trap komt een kitchenette.

Lees meer

Designtrap Concorde in het bedrijf Europa Cuisson

De zaakvoerder van Europa Cuisson had genoeg van de typisch industriële trap die hij in de entree van zijn toonaangevend voedingsbedrijf staan had. Hij wilde het voorkomen van zijn hele bedrijf en dus ook van de inkomhal een upgrade geven.

Lees meer

Designtrap Concorde in het bedrijf Patrimonia

Family Office Patrimonia zocht de kwaliteit van haar dienstverlening ook in de inrichting van haar kantoren weer te geven. We plaatsten er uiteindelijk verschillende modellen van trappen die elkaar zeer goed aanvullen.

Lees meer

Designtrap Concorde in de Jozijna Kliniek

In het Cosmedisch Centrum van esthetisch arts Drs Jozijna van der Meij genieten de patiënten ingrepen die verbeteringen aan hun uiterlijk teweeg brengen. De trap ernaartoe diende al even mooi te zijn als de patiënten van dit cosmedisch centrum, met respect voor een natuurlijke look.

Lees meer

Designtrap Concorde in een kantoor

Helemaal centraal in deze kantoren kwam de trap Concorde te staan. Zowel voor- en achteraan als links en rechts biedt de trap een extreme transparantie en lichtheid.

Lees meer

Designtrap Concorde in het bedrijf Radco

De Concorde trap is hier 1,2 meter breed en blijft toch lekker licht en bescheiden ogen.

Lees meer

Designtrap Concorde in een fitness

Tussen de fitnesstoestellen voelt de Concorde trap zich als een vis in het water.

Lees meer

Designtrap Concorde in het bedrijf Redactio

Bij Redactio zijn ze gespecialiseerd in redactie van teksten en SEO. De werknemers nemen er dagelijks de Concorde trap naar hun kantoor.

Lees meer

Designtrap Concorde in het Spity Hotel

Het Spity Hotel (4 *) in het Franse Nice is een modern hotel dat in een bijzonder origineel gebouw gehuisvest is. Het hotel ligt in het centrum van de stad en op 25 minuten wandelen van de Promenade des Anglais. Spity Hotel beschikt over een privé strand met bar en zonnestoelen. De Concorde trap bekleedt er een centrale positie in de inkomhal.

Lees meer

Designtrap Concorde in het bedrijf Lamett Europe

Lamett Europe is fabrikant van parket die in een kleine 15 jaar uitgroeide tot een van de belangrijkste bedrijven in zijn sector. In de hoofdzetel in Deerlijk prijkt een Concorde trap net naast eeen lichtwand met een mooi landschap erop.

Lees meer

Buitentrap Concorde Project Château de Wanfercée

Dit kasteel in Wanfercée Baulet is uiteraard geklasseerd. De restauratie ervan nam vele jaren in beslag. Naast het eigenlijke kasteel lieten de eigenaars een moderne veranda optrekken. En tussen beide in plaatste Graah een monumentale, maar toch licht ogende moderne trap, die de gebruiker naar de gîte brengt.

Lees meer

TECHNISCH

treden:

  • geïnspireerd op vliegtuigvleugelprofiel
  • afronding vooraan 10 en achteraan 60 mm doorsnede
  • diepte 260 mm, breedte maximaal 1200 mm

bomen:

  • massief alumnium
  • 220 x 10 mm tot 15 treden, 250 x 10 mm vanaf 16 treden

geheel:

  • constructie op maat
  • sterkte berekend op maximaal 300 kg/m²
  • krasbestendig
  • makkelijk onderhoud met een vochtige doek

balustrades:

  • combineerbaar met trapleuningen in inox, alu-glas en vol glas

Op zoek naar een helemaal top afgewerkte trap?

Contacteer ons voor meer info