Glazen trappen voor in je bedrijf

Met keuze uit verschillende soorten glas en verlichting

Glazen trappen op het werk

We maken onze bedrijfstrappen op basis van rechte aluminium profielen. In de treden leggen we glas, opaalglas (gewoon klaar of extra klaar) en ook transparant glas is mogelijk (maar minder aangewezen).

Bekijk hieronder een selectie van de projecten die we met glazen bedrijfstrappen realiseerden.

Verlichte trap in de kantoren van Mainsys

Het bedrijf Mainsys groeide als kool. Dus besliste het management om 2 verdiepingen in de "Bastion Tower" in gebruik te nemen. Op veiligheidsadvies werd beslist geen enkel raam in de toren te laten openen. Alle onderdelen van de trap moesten dus met de lift naar boven. En die lift beperkte de grootte van de stukken die we naar boven wilden krijgen. We dienden dus alles ter plekke te assembleren. De samenwerking met de architect was uitstekend. Dat leverde een super eindresultaat op, en dan ook een meer dan tevreden klant. Graah tekende alles in 3D uit, helemaal volgens de wensen van de klant. En de uitvoering was helemaal conform deze tekening, tot op de milimeter correct.

Lees meer

Brede glazen trap bij Boréal in Brussel

In de entree van het "Boréal" gebouw staat een stevig uit de kluiten gewassen Cameleon C XL trap. Niettegenstaande de aanwezigheid van een ruime lift koos de bouwheer toch om de blikvanger van Graah de verbinding van het gelijkvloers naar het eerste verdiep te laten maken. In dit project kwam er nogal wat engineering aan te pas. In de metalen kolommen, die met houten panelen bekleed zijn, werden supplementaire verstevigingen aangebracht. Elke dag nemen de werknemers van BNP Paribas Fortis deze wel heel brede trap naar hun werkplek.

Lees meer

Brede glazen trap in privé woning Project CameleonXL1

Een brede trap met verlichting via leds in de treden. Die laatste verbergen we netjes in de profielen die de treden vorm geven. Op die manier zie je de lichtpuntjes niet maar geniet je wel van gespreide verlichting. Verlichting kan met witte leds maar ook met de rgb-versie, waardoor j kleur in je trap steekt.

Lees meer

Verlichte trap in the New American Home 2017

De architect van "The 2017 New American Home" nam de Cameleon S trap van Graah mee op in dit wel heel bijzonder project in het Amerikaanse Orlando, in de staat Florida. Deze realisatie toont een luxueuze woning die alle laatste snufjes op het vlak van technologie evengoed als op het vlak van duurzaamheid.

Lees meer

Verlichte trap in de showroom van Graah bij de firma Demasure

Wil je een helemaal verlicht trappenproject bij je thuis, kom dan even naar onze showroom kijken. Niet alleen de treden zijn verlicht. We plaatsten ook RGB verlichting onder de volglas Vision balustrade. Al dat lichtgevend geweld bestuur je met een app op je smartphone. Wens je de sturing via je domoticasysteem? Dat kan.

Lees meer

Metalen bedrijfstrappen met glas in de treden

We maken 100% aluminium bedrijfstrappen. Standaard zijn die geanodiseerd. Dat zorgt voor een heel harde toplaag die, ook bij langdurig en intensief gebruik (mishandelingen uitgesloten) vrij van krassen blijft.
De treden vullen we met glasplaten van gelaagd opaal glas (1010.2). Je hebt de keuze uit gewoon klaar glas, met een wat groenachtige schijn, en extra klaar glas, dat er wit uitziet. Het gewone klare glas past goed bij aluminium terwijl extra klaar glas meer aangewezen is wanneer je verlichting in de treden wenst.
Afhankelijk van de grootte van een bordes, maken we gebruik van 1010.2 glas of eventueel van het dikkere 1212.2 formaat.

Bedrijfstrappen met verlichting

Bij een trap met glazen treden, stoppen we de verlichting in de trede. De puntjes van de leds kan je niet zien, wel het effect van de verlichting. Onderaan werken we de trede met plexi af. Dat zorgt voor een prima spreiding van het licht naar onderen toe. Je trap is nu een baken van licht, centraal in je firma.

Bediening van de verlichting

Je hebt 4 mogelijkheden:

  • In de trap verbergen we een Bluetooth ontvanger. Op je smartphone (of op de verschillende smartphones van het gezin) installeer je een app (Casambi) waarmee je de verlichting van je trap bedient. Functies: aan, uit, dimmen, kleuren wijzigen, programmeren.
  • In de trap verbergen we een IR ontvanger. Met de meegeleverde afstandbediening bedien je de verlichting van je trap. Functies: aan, uit, dimmen, kleuren wijzigen, programmeren.
  • Je koppelt de trap aan het centrale domoticasysteem. Dit laatste bepaalt de mogelijke functies. Misschien kan je hiermee wel programmeren dat je trap rood begint op te flitsen wanneer een belangrijk order binnengekomen is.
  • Je vraagt aan je elektricien een klassieke schakelaar of een systeem van automatisch ontbranden te voorzien. Zeker wanneer je voor witte leds kiest, is dit een prima oplossing.

Treden met steen, hout, ...

Maar evengoed kan je kiezen voor treden die we met hout, steen of een door jou aangeleverd of gekozen materiaal opvullen.

Trappen, aangepast aan je corporate identity

Je kan de trappen bescheiden in het kader laten opgaan.
Of je kan ze net een accent meegeven. Je kan ze volledig naar je corporate identity toe aanpassen, met materialen, met figuren, met integratie van emblemen, met kleuren (keuze uit ruim 6000 verschillende kleuren), ...

Brede trappen

We kunnen onze trappen bovendien heel breed maken:

  • Cameleon C XL: tot 1,5 meter breed
  • Concorde XL: tot 1,8 meter breed
  • Triangle XL: tot 6 meter breed

Op zoek naar een helemaal top afgewerkte glazen bedrijfstrap?

Vraag hier meer informatie