Materialen

Het belangrijkste materiaal in de trappen van Graah is aluminium, aluminium profielen. Dit maakt ons wereldwijd uniek.

aluminium

Aluminium is een scheikundig element met symbool Al en het wordt gewonnen uit het erts bauxiet. Sinds aluminium iets meer dan een eeuw geleden beschikbaar kwam heeft het op stormachtige wijze de wereld veroverd.
ZEER DUURZAAM : 100% RECYCLEERBAAR : Aluminium is 100 % recycleerbaar, zonder kwaliteitsverlies. Aluminium kan onbeperkt worden gerecycleerd, en het hersmelten van aluminium vereist weinig energie. Het recyclageproces vereist ongeveer 5% van de energie om het aanvankelijke primaire metaal te produceren.
ZEER DUURZAAM : OVERVLOEDIG AANWEZIG : Aluminium is het derde meest voorkomende element op aarde, na zuurstof en silicium. Naar schatting bestaat 8 % van de aardkorst uit aluminium.
Aluminium heeft een grote intrinsieke waarde en een lage gebruikskost want het heeft een LANGE LEVENSDUUR en het vereiste onderhoud is minimaal.
ROESTBESTENDIG EN DUURZAAM: Aluminium genereert op natuurlijke wijze een beschermende oxidelaag en is zeer roestbestendig. Verschillende soorten oppervlaktebehandelingen zoals het anodiseren, natlakken of poederlakken kunnen deze eigenschap nog verbeteren. Aluminium is bijzonder nuttig voor toepassingen waarbij bescherming en conservering vereist zijn.
UITSTEKENDE BEWERKBAARHEID : Aluminium is zeer goed bewerkbaar een heeft een laag smeltpunt en lage dichtheid. In gesmolten, plastische of koude toestand kan het op een aantal manieren worden verwerkt. Aluminiumproducten kunnen precies die vorm nemen die u wenst. Het metaal is gemakkelijk te verwerken en kan worden gelast, geklonken, verlijmd...
LICHTGEWICHT EN STERK : Aluminium is een licht metaal met een soortelijk gewicht van 2,7 kg/dm3 (ongeveer één derde van staal). Het kan worden gelegeerd tot dezelfde sterkte als vele bouwstaalsoorten.
MODERN METAAL : Aluminium is aantrekkelijk, modern en een genot voor creatieve geesten en ontwerpers.

anodiseren van aluminium

Anodiseren van aluminium is een elektrochemisch proces waarbij het metaal onder gecontroleerde omstandigheden bedekt wordt met een oxidehuid die het onderliggende metaal beschermt tegen mechanische slijtage (krassen), chemische aantasting en corrosie. De uitmuntende kwaliteit van aluminium in interieur- en ook exterieurtoepassingen is zo gegarandeerd.

aluminium profielen

Tijdens het extrusieproces worden billets geschaard, verwarmd, en door een matrijs geduwd tot profielen.

VOORDELEN:
Het gamma productvormen is quasi onbeperkt.
In het profiel kunnen functionaliteiten ingebouwd worden (haakjes, oogjes, sleuven,...).
Aluminium heeft een heel goede verhouding gewicht versus sterkte. Door aluminiumextrusie kan precies op die plaats aluminium worden voorzien waar extra sterkte nodig is.
Decoratieve oppervlaktebehandeling mogelijk.
Aluminiumprofielen zijn goed mechanisch bewerkbaar (verzagen, verspanen - CNC-bewerkingen).
Aluminiumprofielen zijn goed te monteren.
Aluminiumprofielen lenen zich bij uitstek om systeemoplossingen te maken.

Op zoek naar een helemaal top afgewerkte trap?

Contacteer ons voor meer info