AluGlas balustrades

In perfecte harmonie met de trappen van Graah

AluGlas balustrades

Graah heeft een uniek assortiment balustrades uit een combinatie van aluminium en glas. Je kan ze ook gelakt krijgen. We leveren en plaatsen ze enkel in combinatie met een trap van Graah.

Bekijk hieronder een selectie van de projecten die we met AluGlas balustrades realiseerden.

Designtrap Concorde bij de familie De Caluwé-Philips

Helemaal centraal in de nieuwe woning van Astrid en Sven staat een trappenproject met Concorde, een glazen loopbrug en AluGlas balustrades. Transparantie was de betrachting, reeds van helemaal het begin, bij het dromen en plannen maken van hun nieuwe huis. De lichte aluminium trappen laten het licht dat van boven naar beneden komt vrij spel.

Lees meer

Gesloten designtrap Concorde Project Bekaert

De berging onder de trap sloten we met een plexi plaat af. De kundig geplaatste verlichting onder de trap zorgt voor een waaaaw-effect bij elke bezoeker van dit moderne huis in Brakel. In plaats van de AluGlas balustrade met het klassieke transparante glas op te vullen, deden we het hier met een volledig op maat gemaakt design (met polycarbonaat).

Lees meer

Moderne trap Triangle bij Bonnel

De klant koos een korte AluGlas balustrade op zijn Triangle trap. Het valrisico onderaan de trap is zeer klein en de toegang tot de trap wordt er een stuk makkelijker door.

Lees meer

Glazen trap bij GVB in San Francisco (US)

Onze klant, van origine Duits en als specialist in IT en financiële applicaties aan de Amerikaanse Westkust gevestigd, wilde op een moeilijk stuk grond een parel van architectuur neerzetten. Met zijn architect slaagde hij in zijn opzet. Onze verdeler Insensation werkte heel nauw met het designteam van Graah samen om de trappen met bordessen en balustrade helemaal in het immoproject te doen passen. Het was een flinke uitdaging die we met succes konden afronden.

Lees meer

Verlichte trap in the New American Home 2017

De architect van "The 2017 New American Home" nam de Cameleon S trap van Graah mee op in dit wel heel bijzonder project in het Amerikaanse Orlando, in de staat Florida. Deze realisatie toont een luxueuze woning die alle laatste snufjes op het vlak van technologie evengoed als op het vlak van duurzaamheid.

Lees meer

Brede bedrijfstrap Concorde XL bij Proshop

De groep Lambert heeft winkels over volledig Wallonië, Brussel en ook het Groothertogdom Luxemburg verspreid. Die verkopen alle producten die met schilderen, behangen, plakken, ... te maken hebben, maar dan enkel aan professionelen. Hun nieuwste winkel/showroom met kantoren vestigden ze in Gembloux. Ze wensten een brede, stevige maar tegelijkertijd heel licht ogende trap die de verbinding tussen kantoren en winkel zou maken. En tegelijkertijd hadden ze ook nog flink wat balustrades nodig.

Lees meer

Brede glazen trap in privé woning Project CameleonXL1

Een brede trap met verlichting via leds in de treden. Die laatste verbergen we netjes in de profielen die de treden vorm geven. Op die manier zie je de lichtpuntjes niet maar geniet je wel van gespreide verlichting. Verlichting kan met witte leds maar ook met de rgb-versie, waardoor j kleur in je trap steekt.

Lees meer

Verlichte trap in huis in Luxemburg

In het Groothertogdom Luxemburg plaatste onze verdeler ACJ Lux trappen om 3 verdiepingen met elkaar te verbinden. Van beneden tot boven bevatten de treden witte led-stroken. En ook het aanwezige bordes is met witte leds verlicht. Onderaan de treden en het bordes zorgt de plexi afwerking voor een perfect spreiding van het licht.

Lees meer

Designtrap Concorde in het bedrijf Europa Cuisson

De zaakvoerder van Europa Cuisson had genoeg van de typisch industriële trap die hij in de entree van zijn toonaangevend voedingsbedrijf staan had. Hij wilde het voorkomen van zijn hele bedrijf en dus ook van de inkomhal een upgrade geven.

Lees meer

Designtrap Concorde in het bedrijf Patrimonia

Family Office Patrimonia zocht de kwaliteit van haar dienstverlening ook in de inrichting van haar kantoren weer te geven. We plaatsten er uiteindelijk verschillende modellen van trappen die elkaar zeer goed aanvullen.

Lees meer

Moderne trap Triangle bij Bouckenooghe

Nicole kon besparen op verlichting in de muur door ons leds in haar aluminium handrail te laten integreren. In combinatie met haar Triangle zorgt dit voor een hamonieus geheel in haar eigentijdse woning.

Lees meer

Glazen trap met kwartdraai in New York

Een gereputeerde Amerikaanse firma combineert ontwerp met uitvoering van de projecten waarvoor ze aangesteld worden. Deze aanpak staat borg voor een geslaagd eindresultaat en tevreden klanten. Voor de trappen deed ze via verdeler Insensation een beroep op Graah voor ontwerp/engineering en ook voor de uiteindelijke realisatie. En het eindresultaat mag er wel zijn, met de combinatie Cameleon C en de wand die met marmerlook afgewerkt werd.

Lees meer

Glazen trap Swiss Resort

De klant verkoos om de trap Cameleon C met glazen treden te combineren met een AluGlas balustrade erop en op het verdiep de horizontale volglas Vision balustrade te plaatsen. Op het uiteinde lieten we die de helling van het plafond volgen.

Lees meer

Verlichte trap bij Hanssens in Oudenaarde

Een liefhebber van Ducati motorfietsen plaatste een moderne villa neer. Helemaal centraal in de woonkamer wenste hij een lichtgevend object als trap.

Lees meer

Verlichte trap in Colorado (US)

In het Amerikaanse Colorada koos interieurarchitect Natasha samen met Graah vertegenwoordiger Insensation om verlichte trappen in een nieuw te bouwen woning te integreren. De trappen zouden van buiten goed zichtbaar zijn. En dat is uiteindelijk ook gebleken.

Lees meer

Stenen trap bij Crealab in Kortrijk

Innovatiecentrum West-Vlaanderen en Innovatiecentrum Kortrijk sloegen de handen in elkaar om een centrum voor creativiteit op te richten. Brainstormsessies worden er zowat dagelijks georganiseerd. De volledige inrichting diende de doelstellingen van Crealab te ondersteunen. Zo kwamen architect en bouwheer tot de conclusie dat een Cameleon C met natuursteen treden een geschikte oplossing zou zijn. En dat blijkt wel uit de foto's.

Lees meer

Houten trap in Virginia (US)

In het Amerikaans Virginia besloot een gekend politicus een pracht van een landhuis neer te zetten. Voor zijn trap koos hij een oplossing bij Graah. Transparant? Ja, zeker! Maar wel met flink wat hout en houten look & feel.

Lees meer

Verlichte trappen bij de familie Haag

De familie Haag besloot hun woning grondig te renoveren. De basisstructuren bleven bestaan. Maar al de rest kreeg een flinke opfrissing. Hierin spelen de trappen van Graah een centrale rol. Hun keuze viel op Cameleon S met witte leds in de treden. De bediening ervan gebeurt met een schakelaar in de muur.

Lees meer

Verlichte trap met glazen treden bij Edward in Luxemburg

Als Chris Edward over de trappen van Graah bij hem thuis spreekt, dan praat hij in superlatieven. Dit is echt wel de oplossing die hij zocht. In de entree plaatsten we trappen die ons 3 verdiepingen hoog leiden.

Lees meer

Verlichte trap in appartement op Grammercy Park

Grammercy Park is een meer dan aangename buurt om te wonen in Manhattan (New York City). Het is dan ook een gegeerde toplocatie. In dit appartement koos de klant, op advies van verdeler Insensation, een met witte leds verlichte trap van Graah.

Lees meer

Designtrap Concorde Project Dommisse

Dit project was een hele uitdaging. De woning is rond een stalen structuur opgebouwd. Die draagt ook de trappen, het bordes en de balustrades. Vooraf werden onze tekeningen in die van de bouwfirma geïntegreerd, die in haar constructie voor de aanhechtingspunten zorgde.

Lees meer

AluGlas balustrades op de trap

De AluGlas balustrades zijn perfect aangepast om op een metalen trap van Graah te plaatsen.

Horizontale AluGlas balustrades

Die plaatsen we op een verdiep of tegen een bordes/loopbrug van Graah.

Opvulmateriaal

Standaard voorzien we transparant gelaagd glas van het type 44.2.
Wens je een ander opvulmateriaal (bekijk gerust eens het project "Bekaert"), dan kan dat. Voorbeelden: hout, polycarbonaat, plexi, ...

Aluminium handrail aan de muur

Ook een heel strakke handrail, om aan de muur te bevestigen, zit in het gamma.

Dikte van de profielen

Het handvat heeft een breedte van 50 mm en een hoogte van 40 mm.
De verticale steunen hebben een breedte van 50 mm en een diepte van 40 mm.

Verlichting in de aluminium handrail

Optioneel kunnen we een ledstrook (wit of RGB) in de handrail verbergen. Je krijgt een mooi gespreid licht zonder de puntjes van de leds te zien.
Dit kan zowel in combinatie met de handrail aan de muur als met een volledige AluGlas balustrade.

Je wenst een gelakte balustrade, in het door jou gewenste kleur

Op het bedrijf zelf hebben we de beschikking over een professionele lakinstallatie met een ruime voorraad aan kleuren. We gaan steevast voor een stevige structuurlak. Die is heel goed bestand tegen intensief gebruik van je balustrade.
Je hebt de keuze tussen ruim 6000 verschillende kleuren. Geef ons bijvoorbeeld de RAL-code van je ramen en/of deuren en we zorgen ervoor dat je balustrade exact dezelfde kleur krijgt.

Op zoek naar een helemaal top afgewerkte AluGlas balustrade?

Vraag hier meer informatie