Loopbruggen en bordessen

Een combinatie van inox met glas, hout, steen of een materiaal naar eigen keuze

Loopbruggen en bordessen

Graah maakt je loopbrug en/of bordes helemaal op maat. We houden rekening met de muren en voorzien desgevallend extra ondersteuning.

Bekijk hieronder een selectie van de projecten die we met loopbruggen en bordessen realiseerden.

Designtrap Concorde bij de familie De Caluwé-Philips

Helemaal centraal in de nieuwe woning van Astrid en Sven staat een trappenproject met Concorde, een glazen loopbrug en AluGlas balustrades. Transparantie was de betrachting, reeds van helemaal het begin, bij het dromen en plannen maken van hun nieuwe huis. De lichte aluminium trappen laten het licht dat van boven naar beneden komt vrij spel.

Lees meer

Designtrap Concorde Project Jacquemin

De trap staat er heel neutraal bij, in een omgeving met veel hout en ook veel kleur. De inox balustrade maakt het geheel af.

Lees meer

Designtrap Concorde in het bedrijf Muylle Engineering

Architecte Marleen Salomez zocht een lichte constructie voor de nieuwe kantoren van haar klant Muylle, met aluminium en bordessen in glas. Verticale steunen onder de bordessen moesten vermeden worden. Dit was mogelijk doordat we reeds bij de ontwerpfase betrokken waren. Zo konden we voorzien in stalen ankers die in de betonnen muur verwerkt werden. Voor de bordessen gebruikten we ook inox met een grotere wanddikte. De ruimte moet nog verder ingericht worden. Onder de tweede trap komt een kitchenette.

Lees meer

Moderne trap Project Triangle10

In deze nieuwbouwvilla was het zaak om zoveel mogelijk licht binnen te trekken. En dus koos de bouwheer met volle overtuiging voor de aluminium trap van Graah.

Lees meer

Moderne trap Triangle bij United Motors

Bij United Motors staat een bredere versie van Triangle midden in de showroom, tussen de nieuwe auto's te pronken. Het bordes is met aluminium afgewerkt, in een antislip versie.

Lees meer

Glazen trap bij Origine Spa in Jemappes

Architect Michel Mariettos wenste een topafwerking van het nieuwe spa & welness center van zijn echtgenote. En zo geschiedde, met glazen treden en dito bordessen. De valbeveiling is met inox balustrades verzekerd.

Lees meer

Houten trap in Virginia (US)

In het Amerikaans Virginia besloot een gekend politicus een pracht van een landhuis neer te zetten. Voor zijn trap koos hij een oplossing bij Graah. Transparant? Ja, zeker! Maar wel met flink wat hout en houten look & feel.

Lees meer

Brede bedrijfstrap Concorde XL bij Okey

Meubelen Verberckmoes nam er een winkel, specifiek voor buitenmeubelen, in Temse in gebruik. In het naakte gebouw moesten nogal wat werken uitgevoerd worden. De Concordes XL trap genoot de voorkeur om de verschillende verdiepingen met elkaar te verbinden. Na vele jaren valt er nog geen sleet op de trappen te bespeuren, dit dankzij de harde, slijtvaste, anodisatie toplaag. En tegelijkertijd hadden ze ook nog flink wat balustrades nodig.

Lees meer

Stenen trap bij Crealab in Kortrijk

Innovatiecentrum West-Vlaanderen en Innovatiecentrum Kortrijk sloegen de handen in elkaar om een centrum voor creativiteit op te richten. Brainstormsessies worden er zowat dagelijks georganiseerd. De volledige inrichting diende de doelstellingen van Crealab te ondersteunen. Zo kwamen architect en bouwheer tot de conclusie dat een Cameleon C met natuursteen treden een geschikte oplossing zou zijn. En dat blijkt wel uit de foto's.

Lees meer

Designtrap Concorde Project Hamers

In haar moderne woning ging de familie Hamers voor een van buiten heel goed zichtbare constructie van bordessen, loopbruggen en aluminium Concorde trappen, perfect boven elkaar geplaatst.

Lees meer

Designtrap Concorde in het bedrijf Europa Cuisson

De zaakvoerder van Europa Cuisson had genoeg van de typisch industriële trap die hij in de entree van zijn toonaangevend voedingsbedrijf staan had. Hij wilde het voorkomen van zijn hele bedrijf en dus ook van de inkomhal een upgrade geven.

Lees meer

Moderne trap Project Triangle4

Een loopbrug, bedekt met glas, en een bordes in verschillende niveaus, met een aluminium plaat. Het past allemaal perfect bij de Triangle trap en de inox balustrades.

Lees meer

Brede moderne trappen Triangle in de firma Botim

De Triangle verwelkomt de bezoekers in zijn volle 3 meter breedte. De maximale breedte voor dit model is zelfs 6 meter.

Lees meer

Glazen trap in luxe appartement in New York

In een prachtig appartement op Manhattan realiseerde onze verdeler Insensation een pracht van een Graah project met bijzonder veel glas. Op trappen en bordes gebruikten we extra klaar opaal (niet doorzichtig) glas en de balustrades bestaan uit eveneens extra klaar maar dan wel transparant glas. Er kwam flink wat engineering van de mensen van Graah aan te pas.

Lees meer

Designtrap Concorde Project Verplancke

De wensen van de klant waren eenvoudig en duidelijk: lever ons een lichte trap met al even licht bordes-loopbrug-combinatie. En vergeet de valbescherming niet.

Lees meer

Designtrap Concorde in het bedrijf Radco

De Concorde trap is hier 1,2 meter breed en blijft toch lekker licht en bescheiden ogen.

Lees meer

Moderne trap Project Triangle5

In een woning met glas van boven tot onder wensen bewoners de lichtinval te maximaliseren. Alle onderdelen van het interieur moeten hiertoe bijdragen, dus ook de trappen, balustrades, loopbruggen, ...

Lees meer

Moderne trap Triangle bij Fidevan

Klanten en medewerkers krijgen toegang tot de kantoren via een combinatie van trappen met loopbrug en bordes, die met glas bedekt zijn.

Lees meer

Glazen trap bij GVB in San Francisco (US)

Onze klant, van origine Duits en als specialist in IT en financiële applicaties aan de Amerikaanse Westkust gevestigd, wilde op een moeilijk stuk grond een parel van architectuur neerzetten. Met zijn architect slaagde hij in zijn opzet. Onze verdeler Insensation werkte heel nauw met het designteam van Graah samen om de trappen met bordessen en balustrade helemaal in het immoproject te doen passen. Het was een flinke uitdaging die we met succes konden afronden.

Lees meer

Moderne trap Triangle bij Waignain

Wat meteen opvalt in de woning van de familie Waignain is de flinke loopbrug met glas bedekt. De combinatie met de speciale houten vloer en de aluminium Triangle is treffend.

Lees meer

Moderne trap Triangle bij Hirson

Een flink uit de kluiten gewassen trappenproject met toebehoren in een omgeving vol buitenlicht dankzij de verschillende glaspartijen.

Lees meer

Loopbruggen

Wil je ruimtes met elkaar verbinden en hecht je belang aan een goede afwerking en een licht(gevend) resultaat, dan biedt een loopbrug van Graah wellicht de oplossing.

Bordessen

Flink wat van onze trappen plaatsen we in combinatie met een bordes. Je kan er op veilige wijze een bocht mee maken. De combinatie van minstens 2 trappen met een bordes noemen we dus een bordestrap. Bekijk hiervoor de pagina's die op deze website specifiek over bordestrappen gaan:

Samenstelling en materialen

Onze loopbruggen en bordessen zijn stevig gelaste inox-constructies waar we het door jou gewenste materiaal opleggen.
Standaard bieden we glas, hout, aluminium of steen aan. Wens je er een ander materiaal op kwijt? Geen probleem; we bekijken het samen met jou.

Je wenst een gelakte loopbrug of een gelakt bordes, in het door jou gewenste kleur

Op het bedrijf zelf hebben we de beschikking over een professionele lakinstallatie met een ruime voorraad aan kleuren. We gaan steevast voor een stevige structuurlak. Die is heel goed bestand tegen intensief gebruik.
Je hebt de keuze tussen ruim 6000 verschillende kleuren. Geef ons bijvoorbeeld de RAL-code van je ramen en/of deuren en we zorgen ervoor dat je loopbrug/bordes exact dezelfde kleur krijgt.

Verlichting

Ook dit is mogelijk. Je hebt de keuze uit witte leds of regb (kleuren) leds. Je bedient de verlichting met je smartphone of via je centrale domoticasysteem.

Op zoek naar een helemaal top afgewerkte Vision volglas balustrade?

Vraag hier meer informatie