Vision volglas balustrades

100% glas - transparant

Vision volglas balustrades

De Vision balustrade van kan op een trap van Graah geplaatst worden en ook op een verdiep of een bordes van Graah gemonteerd worden.

Bekijk hieronder een selectie van de projecten die we met Vision volglas balustrades realiseerden.

Designtrap Concorde Project De Prest

In zijn drukkerij wenste de klant een niet al te opzichtige trap van hoge kwaliteit. De Concorde vervult die rol met glans door zijn transparantie, zeker ook nog met de top afgewerkte volglas balustrade Vision. De trap wordt zeer intensief gebruikt maar ziet er na vele jaren nog als nieuw uit, dankzij de harde anodisatie toplaag.

Lees meer

Designtrap Project Concorde6

Laat je de balustrade pas ter hoogte van de derde trede beginnen, dan maak je de trap een flink stuk toegankelijker. In dit project koos de klant voor een volglas Vision balustrade. De bouten liet de klant zichtbaar. Wens je die niet te zien, dan kunnen we die makkelijk verbergen.

Lees meer

Moderne trap Triangle bij Malfait

Bij de renovatie van deze loft wilden de eigenaars zoveel mogelijk de originele elementen van het gebouw tot hun recht laten komen. En dus hadden ze nood aan klassevolle en toch bescheiden trap. De Triangle vervult die rol met verve.

Lees meer

Glazen trap in luxe appartement in New York

In een prachtig appartement op Manhattan realiseerde onze verdeler Insensation een pracht van een Graah project met bijzonder veel glas. Op trappen en bordes gebruikten we extra klaar opaal (niet doorzichtig) glas en de balustrades bestaan uit eveneens extra klaar maar dan wel transparant glas. Er kwam flink wat engineering van de mensen van Graah aan te pas.

Lees meer

Verlichte trap bij de familie Rickaert-Boone

Katrijn en Jonas kochten een casco huis. De volledige inrichting en afwerking dienden ze nog uit te voeren. Na het bijwerken van de originele plannen, konden we Katrijn haar droomtrap in de entree een prominente rol laten spelen. Wanneer het donker is, laten ze de lichten in de trap branden, in het kleur dat op dat ogenblik het meest met hun gemoedsgesteldheid overeenstemt. Intussen zijn de buren de baken van licht al gewoon.

Lees meer

Verlichte trap in de showroom van Graah bij de firma Demasure

Wil je een helemaal verlicht trappenproject bij je thuis, kom dan even naar onze showroom kijken. Niet alleen de treden zijn verlicht. We plaatsten ook RGB verlichting onder de volglas Vision balustrade. Al dat lichtgevend geweld bestuur je met een app op je smartphone. Wens je de sturing via je domoticasysteem? Dat kan.

Lees meer

Verlichte trap in de kantoren van Mainsys

Het bedrijf Mainsys groeide als kool. Dus besliste het management om 2 verdiepingen in de "Bastion Tower" in gebruik te nemen. Op veiligheidsadvies werd beslist geen enkel raam in de toren te laten openen. Alle onderdelen van de trap moesten dus met de lift naar boven. En die lift beperkte de grootte van de stukken die we naar boven wilden krijgen. We dienden dus alles ter plekke te assembleren. De samenwerking met de architect was uitstekend. Dat leverde een super eindresultaat op, en dan ook een meer dan tevreden klant. Graah tekende alles in 3D uit, helemaal volgens de wensen van de klant. En de uitvoering was helemaal conform deze tekening, tot op de milimeter correct.

Lees meer

Verlichte trappen bij de familie Haag

De familie Haag besloot hun woning grondig te renoveren. De basisstructuren bleven bestaan. Maar al de rest kreeg een flinke opfrissing. Hierin spelen de trappen van Graah een centrale rol. Hun keuze viel op Cameleon S met witte leds in de treden. De bediening ervan gebeurt met een schakelaar in de muur.

Lees meer

Brede glazen trap bij Boréal in Brussel

In de entree van het "Boréal" gebouw staat een stevig uit de kluiten gewassen Cameleon C XL trap. Niettegenstaande de aanwezigheid van een ruime lift koos de bouwheer toch om de blikvanger van Graah de verbinding van het gelijkvloers naar het eerste verdiep te laten maken. In dit project kwam er nogal wat engineering aan te pas. In de metalen kolommen, die met houten panelen bekleed zijn, werden supplementaire verstevigingen aangebracht. Elke dag nemen de werknemers van BNP Paribas Fortis deze wel heel brede trap naar hun werkplek.

Lees meer

Moderne trap Triangle bij De Blonde

De opdracht van de klant was heel eenvoudig: plaats een trap die bij onze nieuwe project pas. Inderdaad, niet zo moeilijk, want aluminium trappen in het algemeen en het model Triangle in het bijzonder, vinden zich altijd wel terug in dit type van interieur.

Lees meer

Glazen trap in Annoeullin (FR)

Deze klanten hadden zich al een nauwkeurige voorstelling gemaakt van hoe ze hun trap wilden gerealiseerd zien. Alleen vonden ze in hun thuisland Frankrijk niet het antwoord op hun vraag. Bij Graah konden we aanbieden waar onze tevreden klanten al een tijd van droomden: een strakke, transparante oplossing met veel glas.

Lees meer

Glazen trap bij Vanthuyne in Poperinge

In de entree van de woonst bij de familie Vanthuyne pronkt een wit gelakte trap met glazen treden. De bouten in de trapboom zijn achter een extra boom verborgen. Boven op het verdiep zorgt een volglas Vision balustrade voor valbescherming.

Lees meer

Glazen trap Swiss Resort

De klant verkoos om de trap Cameleon C met glazen treden te combineren met een AluGlas balustrade erop en op het verdiep de horizontale volglas Vision balustrade te plaatsen. Op het uiteinde lieten we die de helling van het plafond volgen.

Lees meer

Glazen trap in showroom Insensation in New York

Insensation plaatste een top-Graah-trap in haar gelijkvloerse showroom in het designcentrum van Manhattan (New York). De keuze viel op een Cameleon C met zwart gelakte linker bomen met een Vision volglas balustrade met speciale donkere Vanceva kleurfilter. Het geheel oogt bijzonder chique.

Lees meer

Brede bedrijfstrap Concorde XL in het ziekenhuis ZOL

Helemaal centraal in de inkomhal van het ziekenhuis Zuid-Oost-Limburg staat een Concorde XL te pronken. De trap brengt dagelijkse vele honderden mensen van het gelijkvloers naar het eerste verdiep. Dankzij de harde anodisatie toplaag heeft de trap er helemaal niet onder te lijden. 1,8 meter brede trap met zijdelingse trapbomen en toch bijzonder transparant! En tegelijkertijd hadden ze ook nog flink wat balustrades nodig.

Lees meer

Houten trap bij Gaverzicht in Deerlijk

Ontwerp- en engineeringteam van Graah sloegen de handen in elkaar om deze trap te realiseren. 3 doelstellingen moesten gerealiseerd worden: een stevige trap, een brede trap, een geïntegreerde trap en een licht ogende trap. Neen, de klant bestelde geen 4 trappen maar wilde de 4 bovenstaande kenmerken in 1 project gerealiseerd te zien. Uiteindelijk plaatsten we een "lege" trap waarbij de klant de treden invulde met hetzelfde parket als op het eerste verdiep. De hoge en brede trap maakten we helemaal stabiel door stevige trapbomen van 300 mm hoog met een volglas Vision balustrade die mee stevigheid aan het geheel geeft. Ga gerust op bezoek bij Gaverzicht en spring eens goed op de trap; je zal de stevigheid ervan aan den lijve ondervinden.

Lees meer

Vision volglas balustrades op de trap

De Vision balustrades zijn perfect aangepast om op een metalen trap van Graah te plaatsen.
Enige voorwaarde: de trap moet over zijdelingse trapbomen (dus niet zwevende of met onderliggende bomen) beschikken.

Horizontale Vision volglas balustrades

Op een verdiep kunnen we de balustrade tegen de vloer plaatsen, erin laten verzinken of er gewoon bovenop monteren.
In combinatie met een bordes plaatsen we de balustrade er steevast tegen.

Opvulmateriaal

Standaard voorzien we transparant gelaagd en gehard glas van het type 1010.4. Voor openbare projecten voorzien we ook dikker glas van het type 1212.4.
Je kan kiezen tussen gewoon transparant glas (met een lichte groene schijn) en extra klaar transparant (zonder die licht groene schijn).

Verlichting onder het glas

Optioneel kunnen we een ledstrook (wit of RGB) onder het glas integreren. Dit zorgt voor een discrete oplichting van de glasplaten en een wel heel chique effect.

Op zoek naar een helemaal top afgewerkte Vision volglas balustrade?

Vraag hier meer informatie