Cameleon C XL

slank / industriële look / keuze invulling treden

Cameleon C XL, glazen trap voor bedrijven

EEN DESIGN TRAP MET TREDEN VAN HOUT, GLAS OF STEEN, VOOR IN BEDRIJVEN

In bedrijven en andere professionele ruimtes probeert de Cameleon C XL de bezoekers te verleiden. En met zijn modeste elegantie lukt het hem nog vrij vaak ook. Hoewel, modest? Met alle mogelijkheden tot personalisatie is de Cameleon C XL belange niet altijd even bescheiden.

Voor de invulling van de universele tredeprofielen is er keuze uit diverse soorten glas, hout en steen. Daarnaast kun je als klant nog altijd een eigen materiaal gebruiken, bijvoorbeeld dit van de aanwezige vloer.

De Cameleon C XL past zich perfect aan de kleuren van het bedrijf in kwestie aan. Alle aluminium delen kunnen dan ook gelakt worden.

De trapbomen en delen van de treden zijn in aluminium uitgevoerd. De harde toplaag (anodisatie) beschermt de trap tegen krassen en maakt die tegelijkertijd extreem onderhoudsvriendelijk.

Optioneel kan de Cameleon C achteraan gesloten worden met een plaat in plexi of een plaat in aluminium.

Houten trap bij Gaverzicht in Deerlijk

Ontwerp- en engineeringteam van Graah sloegen de handen in elkaar om deze trap te realiseren. 3 doelstellingen moesten gerealiseerd worden: een stevige trap, een brede trap, een geïntegreerde trap en een licht ogende trap. Neen, de klant bestelde geen 4 trappen maar wilde de 4 bovenstaande kenmerken in 1 project gerealiseerd te zien. Uiteindelijk plaatsten we een "lege" trap waarbij de klant de treden invulde met hetzelfde parket als op het eerste verdiep. De hoge en brede trap maakten we helemaal stabiel door stevige trapbomen van 300 mm hoog met een volglas Vision balustrade die mee stevigheid aan het geheel geeft. Ga gerust op bezoek bij Gaverzicht en spring eens goed op de trap; je zal de stevigheid ervan aan den lijve ondervinden.

Lees meer

Brede glazen trap bij Boréal in Brussel

In de entree van het "Boréal" gebouw staat een stevig uit de kluiten gewassen Cameleon C XL trap. Niettegenstaande de aanwezigheid van een ruime lift koos de bouwheer toch om de blikvanger van Graah de verbinding van het gelijkvloers naar het eerste verdiep te laten maken. In dit project kwam er nogal wat engineering aan te pas. In de metalen kolommen, die met houten panelen bekleed zijn, werden supplementaire verstevigingen aangebracht. Elke dag nemen de werknemers van BNP Paribas Fortis deze wel heel brede trap naar hun werkplek.

Lees meer

Stenen trap bij Crealab in Kortrijk

Innovatiecentrum West-Vlaanderen en Innovatiecentrum Kortrijk sloegen de handen in elkaar om een centrum voor creativiteit op te richten. Brainstormsessies worden er zowat dagelijks georganiseerd. De volledige inrichting diende de doelstellingen van Crealab te ondersteunen. Zo kwamen architect en bouwheer tot de conclusie dat een Cameleon C met natuursteen treden een geschikte oplossing zou zijn. En dat blijkt wel uit de foto's.

Lees meer

Brede glazen trap in privé woning Project CameleonXL1

Een brede trap met verlichting via leds in de treden. Die laatste verbergen we netjes in de profielen die de treden vorm geven. Op die manier zie je de lichtpuntjes niet maar geniet je wel van gespreide verlichting. Verlichting kan met witte leds maar ook met de rgb-versie, waardoor j kleur in je trap steekt.

Lees meer

TECHNISCH

treden:

 • hoogte van 50 tot 60 mm, afhankelijk van de invulling
 • mogelijkheden qua inleg: glas, hout, steen of eigen materiaal
 • diepte 275 mm, breedte maximaal 1500 mm

bomen:

 • massief aluminium
 • 300 x 10 mm

geheel:

 • constructie op maat
 • sterkte berekend op maximaal 500 kg/m²
 • kan makkelijk gelakt worden
 • krasbestendig
 • makkelijk onderhoud met vochtige doek

balustrades:

 • combineerbaar met trapleuningen in inox, alu-glas en vol glas

Op zoek naar een helemaal top afgewerkte trap?

Contacteer ons voor meer info