Cameleon C

slank / industriële look / keuze opvulling treden

Cameleon C, de glazen trap

EEN DESIGN TRAP MET TREDEN VAN HOUT, GLAS OF STEEN

De Cameleon C combineert de dunne Concorde trapbomen met de universele trede van Graah. Hij laat zich zowel frontaal als van schuin opzij bewonderen. De trap ziet er licht uit maar trekt toch al wat meer aandacht naar zich toe. Hierdoor is hij, in vergelijking met de bescheiden Concorde, veeleer een ijdeltuit.

Je kiest zelf met welk materiaal je de treden wenst opgevuld te zien. Diverse soorten glas, hout en steen behoren tot de mogelijkheden. Maar evengoed kun je de bestaande vloerbedekking in de treden van je Cameleon C doortrekken.
Maar met glas gevuld bekom je een echte glazen trap.

Hou je van een kleurtje, dan lakken we de Cameleon C met heel veel plezier.

De trapbomen en delen van de treden zijn in aluminium uitgevoerd. De harde toplaag (anodisatie) beschermt de trap tegen krassen en maakt die tegelijkertijd extreem onderhoudsvriendelijk.

Optioneel kan de Cameleon C achteraan gesloten worden met een plaat in plexi of een plaat in aluminium.

Glazen trap in luxe appartement in New York

In een prachtig appartement op Manhattan realiseerde onze verdeler Insensation een pracht van een Graah project met bijzonder veel glas. Op trappen en bordes gebruikten we extra klaar opaal (niet doorzichtig) glas en de balustrades bestaan uit eveneens extra klaar maar dan wel transparant glas. Er kwam flink wat engineering van de mensen van Graah aan te pas.

Lees meer

Glazen trap bij Origine Spa in Jemappes

Architect Michel Mariettos wenste een topafwerking van het nieuwe spa & welness center van zijn echtgenote. En zo geschiedde, met glazen treden en dito bordessen. De valbeveiling is met inox balustrades verzekerd.

Lees meer

Houten trap bij Edouard in Moskou (RU)

In een schoonheidssalon in hartje Moskou realiseerden we een project met Cameleon C. De klanten kozen resoluut voor een eerder donkere houtsoort, Ovangkol, om de treden en het bordes op te vullen.

Lees meer

Glazen trap bij GVB in San Francisco (US)

Onze klant, van origine Duits en als specialist in IT en financiële applicaties aan de Amerikaanse Westkust gevestigd, wilde op een moeilijk stuk grond een parel van architectuur neerzetten. Met zijn architect slaagde hij in zijn opzet. Onze verdeler Insensation werkte heel nauw met het designteam van Graah samen om de trappen met bordessen en balustrade helemaal in het immoproject te doen passen. Het was een flinke uitdaging die we met succes konden afronden.

Lees meer

Glazen trap in Annoeullin (FR)

Deze klanten hadden zich al een nauwkeurige voorstelling gemaakt van hoe ze hun trap wilden gerealiseerd zien. Alleen vonden ze in hun thuisland Frankrijk niet het antwoord op hun vraag. Bij Graah konden we aanbieden waar onze tevreden klanten al een tijd van droomden: een strakke, transparante oplossing met veel glas.

Lees meer

Stenen trap bij Apaire in Warcoing

De bewoners van een huis in Warcoing wilden wat verschillende materialen in hun trappenproject combineren, maar dan wel zonder het natuurlijke licht te willen blokkeren. Uiteindelijk werd het de aluminium Cameleon C trap met treden uit de natuursteen 'Twilight' en een bordes met opaalglas bedekt.

Lees meer

Glazen trap met Inox P in Biarritz (FR)

Een aluminium trap, wit gelakt en met bovenaan een kwartdraai; dat was de wens van architect en bouwheer in Biarritz. We togen aan het werk en maakten deze elegante trap die we met extra klaar opaalglas opvulden.

Lees meer

Glazen trap bij Vanthuyne in Poperinge

In de entree van de woonst bij de familie Vanthuyne pronkt een wit gelakte trap met glazen treden. De bouten in de trapboom zijn achter een extra boom verborgen. Boven op het verdiep zorgt een volglas Vision balustrade voor valbescherming.

Lees meer

Glazen trap met kwartdraai in New York

Een gereputeerde Amerikaanse firma combineert ontwerp met uitvoering van de projecten waarvoor ze aangesteld worden. Deze aanpak staat borg voor een geslaagd eindresultaat en tevreden klanten. Voor de trappen deed ze via verdeler Insensation een beroep op Graah voor ontwerp/engineering en ook voor de uiteindelijke realisatie. En het eindresultaat mag er wel zijn, met de combinatie Cameleon C en de wand die met marmerlook afgewerkt werd.

Lees meer

Houten trap Project CameleonC1 in Ijburg (NL)

In dit project in het Nederlandse Ijburg plaatsten we trappen waar we de volglas Vision balustrades nu eens op een andere manier bevestigden: met ronde bevestigingsknoppen in plaats van de glasplaten tussen 2 trapbomen te knellen. Bovenaan wenste de klant inox handrails om de balustrades met een gerust gevoel te kunnen vastnemen. Tegelijkertijd zorgt het er ook voor dat de glasplaten langer proper blijven. In de universele treden legden we hardhout met vooraan een antslipstrook uit rubber.

Lees meer

Verlichte trap in de showroom van Graah bij de firma Demasure

Wil je een helemaal verlicht trappenproject bij je thuis, kom dan even naar onze showroom kijken. Niet alleen de treden zijn verlicht. We plaatsten ook RGB verlichting onder de volglas Vision balustrade. Al dat lichtgevend geweld bestuur je met een app op je smartphone. Wens je de sturing via je domoticasysteem? Dat kan.

Lees meer

Trap met linoleum bij Tibergyn in Wevelgem

Bij klant Tibergyn plaatsten we lege trappen en lege bordessen. De klant legde er zelf platen, met linoleum bedekt, in.

Lees meer

Designtrap Concorde Project Van de Woestijne

In een oude molen realiseerde de familie Van de Woestijne een fantastisch project, met respect voor wat was en met toevoeging van een aantal strakke, moderne elementen, waaronder de Concorde trap. Intussen kregen de muren ook hun kleurtje. Heel even waan je je in een showroom van Ducatti.

Lees meer

Glazen trap Swiss Resort

De klant verkoos om de trap Cameleon C met glazen treden te combineren met een AluGlas balustrade erop en op het verdiep de horizontale volglas Vision balustrade te plaatsen. Op het uiteinde lieten we die de helling van het plafond volgen.

Lees meer

Houten trap bij Bobet in Lille (FR)

De familie Bobet wilde een licht ogende, transparante trap met een toets van warm hout. Het Cameleon systeem leent zich daar heel gemakkelijk toe. In de treden leggen we wat de klant maar wenst, dus ook hout, in dit geval in een licht geel kleur.

Lees meer

Houten trap in Virginia (US)

In het Amerikaans Virginia besloot een gekend politicus een pracht van een landhuis neer te zetten. Voor zijn trap koos hij een oplossing bij Graah. Transparant? Ja, zeker! Maar wel met flink wat hout en houten look & feel.

Lees meer

Glazen trap in showroom Insensation in New York

Insensation plaatste een top-Graah-trap in haar gelijkvloerse showroom in het designcentrum van Manhattan (New York). De keuze viel op een Cameleon C met zwart gelakte linker bomen met een Vision volglas balustrade met speciale donkere Vanceva kleurfilter. Het geheel oogt bijzonder chique.

Lees meer

Verlichte trap bij de familie Rickaert-Boone

Katrijn en Jonas kochten een casco huis. De volledige inrichting en afwerking dienden ze nog uit te voeren. Na het bijwerken van de originele plannen, konden we Katrijn haar droomtrap in de entree een prominente rol laten spelen. Wanneer het donker is, laten ze de lichten in de trap branden, in het kleur dat op dat ogenblik het meest met hun gemoedsgesteldheid overeenstemt. Intussen zijn de buren de baken van licht al gewoon.

Lees meer

TECHNISCH

treden:

 • hoogte van 50 tot 60 mm, afhankelijk van de invulling
 • mogelijkheden qua inleg: glas, hout, steen, aluminium of eigen materiaal
 • diepte 250 mm, breedte maximaal 1000 mm

bomen:

 • massief aluminium
 • 250 x 10 mm tot 15 treden, 300 x 10 mm vanaf 16 treden

geheel:

 • constructie op maat
 • sterkte berekend op maximaal 300 kg/m²
 • kan makkelijk gelakt worden
 • krasbestendig
 • makkelijk onderhoud met vochtige doek

balustrades:

 • combineerbaar met trapleuningen in inox, alu-glas en vol glas

Op zoek naar een helemaal top afgewerkte trap?

Contacteer ons voor meer info